tisdag 19 juni 2012

Tomat och morotssoppa

4 portioner

  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 2 purjolökar
  • 4 morötter
  • 1 msk flytande margarin
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl kokta kikärter
  • 2 dl alfa-alfa groddar
  • Timjan
  • Mejram
  • Salt
  • Peppar
Tillbehör:
  • 2 avocador
  • 1,5 dl keso
  • Salt och peppar
  • 4 skivor knäckebröd
Skär gul lök och tomater i klyftor. Ansa och skär purjolöken i mindre bitar. Skär morötterna i tunna skivor. Fräs grönsakerna i flytande margarin. Häll på grönsaksbuljong och låt puttra tills grönsakerna är mjuka, ca 5 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt tomatpure. Lägg i kokta kikärter och groddar, hetta upp. Smaka av med kryddorna.

Mosa avokado och blanda med keso. Krydda med salt och peppar. Bred på knäckebrödet och servera.

Receptet kommer ursprungligen från viktväktarna.

Gör halv sats till förrätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar