4 portioner
- 4 bitar laxfilé á 150 g i 3 cm tjocka skivor
- Salt, peppar
- 4 blötlagda träspett
- 2 zucchini
- 2,5 dl couscous
- 0,5 dl hackad oregano
Paprikasky:
- 2 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 3 dl fiskbuljong
Krydda och lägg laxen på ett ugnssäkert fat och stek i 175 grader ca 15-20 minuter. Skär bort ändarna på zucchinin, dela den på mitten och gröp ur köttet. Koka i lättsaltat vatten 5-6 minuter. Koka couscousen enligt paketets anvisningar och blanda ner oreganon.
Ansa och finhacka paprika och vitlök och stek i olja.. Häll över i en kastrull tillsammans med fiskbuljongen. Låt koka ett par minuter och mixa sedan till en slät sås.
Trä upp laxen på spett och fyll zucchniniskalen med couscous och zucchinibitar.
Servera med sallad och sås.
Receptet kommer från viktväktarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar