I veckan har det bara varit jag och ettåringen hemma. Då kan det där med seriös matlagning och planering bli lite lidande. Det här har vi ätit i veckan:
Måndag
Mamma scans köttbullar och pulvermos.
Tisdag
Ugnspannkaka. (Ettåringen åt omkull, det var tydligen gott.)
Onsdag
Blodpudding.
Torsdag
Då var både jag och ettåringen ut och åt med mitt jobb så då blev det gröt för ettåringen och hamburgare för mamma.
Fredag
Veckans mest seriösa matlagning: Pasta med tomat- och skinksås.
Här kommer ett lite snabbt recept:
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 pkt krossade tomater
2 dl creme fraiche
300-400 g rökt skinka
Olja
Salt
Svartpeppar
Socker
Rött matlagningsvin
Ev en liten skvätt soja
Fräs lök och vitlök i oljan. Häll på tomaterna och låt koka ihop lite. Krydda med salt, socker, matlagningsvin och svartpeppar. Blanda i creme fraiche och hackad rökt skinka på slutet. Smaka ev av med lite soja. Servera med pasta eller ris.
Att laga såsen går ungefär lika fort som att koka pastan.
Måndag
Mamma scans köttbullar och pulvermos.
Tisdag
Ugnspannkaka. (Ettåringen åt omkull, det var tydligen gott.)
Onsdag
Blodpudding.
Torsdag
Då var både jag och ettåringen ut och åt med mitt jobb så då blev det gröt för ettåringen och hamburgare för mamma.
Fredag
Veckans mest seriösa matlagning: Pasta med tomat- och skinksås.
Här kommer ett lite snabbt recept:
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 pkt krossade tomater
2 dl creme fraiche
300-400 g rökt skinka
Olja
Salt
Svartpeppar
Socker
Rött matlagningsvin
Ev en liten skvätt soja
Fräs lök och vitlök i oljan. Häll på tomaterna och låt koka ihop lite. Krydda med salt, socker, matlagningsvin och svartpeppar. Blanda i creme fraiche och hackad rökt skinka på slutet. Smaka ev av med lite soja. Servera med pasta eller ris.
Att laga såsen går ungefär lika fort som att koka pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar