4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1 pkt bacon
- 1 kruka basilika
- 2 dl riven parmesan
- 1 pkt körsbästomater på kvist
- 400 g gnocchi
- salt, peppar, olivolja
- Servering: ruccola och balsamvinäger
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär en ficka i varje filé och fyll med parmesan och basilika. Krydda med salt och peppar. Linda med bacon och fäst med tandpetare eller steksnöre vid behov.
Bryn fileerna i en stekpanna runt om.
Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form tillsammans med kycklingen och laga kycklingen klar i ugnen till ca 72 grader.
Koka under tiden pastan.
Servera med lite extra parmesan och ruccola. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger.
Detta år vi som fördelsedagsmiddag nu i veckan, enkelt, rustikt och gott. Kycklingen blir mycket saftig av att lindas i bacon och fyllas med ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar