torsdag 28 juni 2012

Fyllda kycklingfileer med pasta

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 pkt körsbästomater på kvist
  • 400 g gnocchi
  • salt, peppar, olivolja
  • Servering: ruccola och balsamvinäger
Sätt ugnen på 175 grader.

Skär en ficka i varje filé och fyll med parmesan och basilika. Krydda med salt och peppar. Linda med bacon och fäst med tandpetare eller steksnöre vid behov. 

Bryn fileerna i en stekpanna runt om. 

Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form tillsammans med kycklingen och laga kycklingen klar i ugnen till ca 72 grader.

Koka under tiden pastan.

Servera med lite extra parmesan och ruccola. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger.

Detta år vi som fördelsedagsmiddag nu i veckan, enkelt, rustikt och gott. Kycklingen blir mycket saftig av att lindas i bacon och fyllas med ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar