torsdag 21 juni 2012

Spätta med tomat, basilika, lök och pasta


  • Rödspätta 100 g
  • Krossada tomat 250 g
  • Gul lök
  • Basilika 1 msk
  • Rapsolja 1 msk
  • Pasta, ca 80 g okokt
Koka pastan några minuter mer än enligt paketets instruktioner, eftersom barnen behöver lite mjukare konsistens. När pastan är färdig låt den svalna lite och finhacka efter ditt barns behov. Finhacka löken och lägg den i en kastrull tillsammans med tomaten, låt detta sjuda ca 10 minuter. Lägg i spättafilen samt basilika och låt sjuda med i 3-4 minuter. Tillsätt rapsolja och blanda ner pastan.

Frys överbliven mat i småportioner.

Jag skalade upp receptet för att passa en hel påse frysta spättafiléer. Då blev det ca 6-7 rätt stora portioner för ett barn på drygt ett år. Jag använde risoni som pastasort eftersom den har lagom storlek för ett barn.

Rätten är lämplig från 6 månaders ålder, man får anpassa portionsstorlekar och konsistens efter hur bra barnet kan äta.

Receptet kommer från sajten www.growingpeople.se som tyvärr har stängt ner sin verksamhet. De hade många matrecept som jag tyvärr inte hittat någon annan stans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar