- 700 g nötkött, t ex fransyska
- 1 bit rotselleri
- 1 gul lök
- flytande margarin
- 1 lagerblad
- 7 kryddpepparkorn
- 5 dl vatten
- vetemjöl
- Torkad timjan och/eller rosmarin
Skär lök och rotselleri i små bitar. Skär köttet i små bitar. Fräs lök och rotselleri i flytande margarin. Tillsätt köttet och rör om. Tillsätt vatten så att det täcker. Lägg i lagerblad och kryddpeppar och låt koka tills köttet är riktigt mört, ca 1 timme.
Ta upp köttet och grönsakerna ur spadet och fördela i portioner. Om maten är till ett litet barn kan kött och grönsaker mixas med lite kokspad.
Mät upp 3 dl spad. Fräs mjöl och flytande margain i en kastrull. Tillsätt spadet och låt koka ihop till en sås. Krydda med timjan och/eller rosmarin.
Häll såsen över köttet, dosera efter önskad konsistens och blöthet.
Servera med kokt potatis, ev pressad om det behövs.
Detta är den senaste barnmaten jag lagade till ettåringen. Det blev 9 för honom rätt små portioner, som därför serveras med en macka med smör och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar