4 portioner
- 6 dl kokt pasta
- 2 vitlöksklyftor
- 1 rödlök
- 1 röd pepparfukt
- 1 kg blåmusslor
- 1 msk olivolja
- 1 dl fiskbuljong
- 1 dl vitt vin
- 1 dl hackad persilja
- Salt
- Peppar
Skala och hacka vitlök. Skala och skär rödlök i klyftor. Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och strimla den. Borsta musslorna väl. Fräs vitlöken, löken och pepparfrukten i oljan. Lägg ner musslorna och tillsätt buljongen och vinet. Koka några minuter tills musslorna öppnat sig. Ta upp musselskalen. Smaka av med buljong, persilja, salt och peppar. Blanda nykokt pasta med muslor och buljong.
När jag lagade den här maten hade jag inga färska musslor så det fick bli musslor på burk i stället. De ska bara koka med så att de blir varma, annars blir de mosiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar