fredag 2 november 2012

Biff á la Lindström

4 portioner


  • 400 g malet kött
  • 4 msk skorpmjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1-1,5 tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 msk råriven gul lök (eller 2 msk finhackad fräst lök)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 1 msk hackad kapris
Stekning:
  • Margarin
Servering:
  • 2-3 lökar i ringar
  • vatten eller buljong
  • sojasås
  • kokt eller stekt potatis
  • grönsallad
Blanda skorpmjöl, potatismjöl och vatten. Rör i kryddorna och låt skorpmjölet ca 10 minuter. Rör ner ägg, lök och malet kött. Rör tills färsen är smidig.
Blanda ner finhackad rödbeta och kapris strax innan biffarna ska stekas. 
Forma 8 små platta biffar på vattensköljt skärbräde. Stek biffarna långsamt på båda sidor. Lyft över på serveringsfat och servera med sky eller stekta lökringar.

Servering:
Skala och skiva löken i mycket tunna skivor. Stek löken i margarin. Rör hela tiden i löken så den blir jämt brynt. Tillsätt litet vatten eller buljong och låt löken eftersteka på svag värme under lock. Smaka av med litet soja. Servera biffarna med lökskyn.

Receptet kommer från min hemkunskapsundervisning i högstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar