4 portioner
- 1 broiler
- ca 1,5 liter vatten
- 2-3 tsk salt
- 1 gul lök i klyftor
- 1 morot i bitar
- 8 vit eller kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
Curysås
- 1,5 msk margarin
- 1-1,5 tsk curry
- 3 msk vetemjöl
- ca 4 dl hönsbuljong
- 0,5 dl grädde
Tina och skölj broilern och dela i halvor eller bitar. Koka upp vatten, tillsätt kryddor och grönsaker. Lägg i broilerbitarna. Koka under lock på svag värme ca 30 minuter.
Tag upp köttet. Tag bort skinn och ben. Skär köttet i bitar och håll det varmt.
Sila biljongen och gör såsen. Lägg broilerbitarna i såsen.
Fräs curryn i fettet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med hönsbuljongen litet i taget under omrörning. Koka såsen ca 5 minuter. Tillsätt grädden i såsen. Smaka av.
Receptet är ett av mina gamla hemkunskapsrecept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar