måndag 29 oktober 2012

Italienska mandeläpplen

4 portioner

  • 4 äpplen
  • 8 italienska mandelskorpor
  • 2 msk flytande smör- och rapsolja
  • 2 msk amaretto (mandellikör)
Tillbehör:
  • Vaniljsås
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på äpplena. Ta ut kärnhusen med en urkärnare. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
  2. Krossa skorporna och blanda med smör- och rapsolja och likör.
  3. Lägg fyllningen i kärnhålen och ovanpå äpplena. Lägg på äppellocken.
  4. Stek mitt i ugnen 20-30 minuter, beroende på hur hårda äpplena är. Servera med vaniljsås.
En mycket enkel och god dessert. Jag körde antagligen äpplena lite för länge i ugnen eftersom de mer eller mindre exploderade, skalet sprack och innehållet rann nästan ut, men gott var det i alla fall.

Receptet kommer från Allt om det goda - Äpplen, en bok i en serie som getts ut tillsammans med expressen, ett samarbete med allt om mat. Det är en serie på 20 mycket trevliga små böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar