söndag 21 oktober 2012

Minestrone

4 portioner
  • 100 g bacon
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 stor potatis
  • 1 bit rotselleri
  • 100-150 g vitkål
  • 1-1,25 liter buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tomater
  • 25 g spaghetti
  • 1 vitlöksklyfta
  • basilika
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • (salt)
  • hackad persilja
Till servering:
  • riven ost
  • vitt bröd
Strimla eller tärna baconet. Skala och hacka löken. Skär den snittade och sköljda purjolöken i ringar. Skala rotsakerna och strimla dem. Finstrimla vitkålen. Låt baconet sakta fräsa i soppkastrullen utan att ta färg. Tillsätt löken, rotsakerna och vitkålen. Låt fräsa med baconet en stund. Häll på buljong. Tillsätt tomatpuré och svartpeppar. Koka upp och låt koka sakta ca 15 minuter. Skålla tomaterna och skär dem i tärningar. Bryt spaghettin i bitar och tillsätt dem och tomaterna. Låt koka ytterligare 15 minuter. Späd med litet vatten om soppan är för tjock. Tillsätt vitlök (skala och pressa) och basilika. Lägg i de gröna ärterna. Koka upp och smaka av. Strö över litet persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar