4 portioner
6 dl kokt pasta
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 röd pepparfrukt
1 kg blåmusslor
1 msk olivolja
1 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 dl hackad persilja
Salt
Peppar
Skala och hacka vitlök. Skala och skär vitlök klyftor. Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och strimla den. Borsta musslorna väl. Fräs vitlök, lök och pepparfrukt i oljan. Lägg ner musslor och tillsätt buljong och vin. Koka några minuter tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna och ta bort skalen. Smaka av buljongen med persilja, salt och peppar. Blanda nykokt pasta med musslor och buljong.
6 dl kokt pasta
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 röd pepparfrukt
1 kg blåmusslor
1 msk olivolja
1 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
1 dl hackad persilja
Salt
Peppar
Skala och hacka vitlök. Skala och skär vitlök klyftor. Dela pepparfrukten, ta bort kärnorna och strimla den. Borsta musslorna väl. Fräs vitlök, lök och pepparfrukt i oljan. Lägg ner musslor och tillsätt buljong och vin. Koka några minuter tills musslorna öppnat sig. Ta upp musslorna och ta bort skalen. Smaka av buljongen med persilja, salt och peppar. Blanda nykokt pasta med musslor och buljong.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar