4 portioner
Pannkakssmet:
Pannkakssmet:
- 2-3 ägg
- 6 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1-2 msk smält margarin
Kinesisk fyllning:
- 1 klyfta vitkål
- 2 morötter
- 1 purjolök
- 1 paprika
- 1 msk kinesisk soja
- 1 burk böngroddar
Gratinering:
- Riven ost
Vispa upp äggen med ungefär hälften av mjölken. Tillsätt vetemjöl och salt och vispa smeten slät. Rör ner resten av mjölken och sist det smälta margarinet. Grädda tunna pannkakor i en liten pannkakslagg eller crêpepanna. Smörja laggen till de första gräddningarna. Stek pannkakorna på båda sidor.
Strimla vitkålen fint, t ex med osthyvel. Riv moroten grovt. Snitta upp, skölj och skiva purjolöken. Strimla paprikan. Fräs de strimlade grönsakerna i margarin. Sjud på svag värme under omrörning nu och då. Smaksätt med soja. Tillsätt avrunna böngroddar.
Lägg lägg fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Beräkna ca 2 msk fyllning till små pannkakor.
Lägg de hoprullade pannkakorna på ett lätt smort ugnsfat. Strö över riven ost och gratinera i 250 grader i ca 10 minuter tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar