torsdag 2 augusti 2012

Gröt till middag

När allt annat falerar och orken och tiden tar slut då blir det gröt till middag. Kanske inte det mest spännande  att äta, men inte sämre än att äta nåt halvfabrikat eller snabbmat. Det finns dessutom mer gröt än bara havregryn att välja på och den mesta gröten blir godare av att kokas på mjölk om man så vill. Det går även att piffa upp havregrynen genom att blanda i olika sorters mjöl, andra sorters gryn, russin, torkad frukt eller nötter.

På gröten passar det bra med hemlagad sylt och mjölk. Jag har insett att det blir så mycket bättre att laga egen sylt än att köpa färdig och att det dessutom inte tar särskilt lång tid, särskilt inte om man använder syltsocker. Bären plockar jag däremot sällan själv, de kommer oftast från frysdisken.

När jag var yngre hade jag alltid socker, sylt, kanel och mjölk på gröten, nästan oavsett vilken gröt jag åt. Det enda undantaget var rågmjölsgröt, på den ska man ha en smörklick, lingonsylt och mjölk.

Jag har även av misstag testat att ha curry på min risflingegröt. Det gick bra det också. Jag hade lite mysigt vid matbordet och bara ett levande ljus som belysning. På gröten klassikern socker, sylt, vad jag trodde vara kanel och mjölk. Jag hade ätit mat med curry tidigare och trodde därför att currydoften berodde på att det var curry kvar på bordet. Det visade sig dock vara på gröten jag hade curryn, men smakmässigt var det inte så farligt som man hade kunnat tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar