4 portioner
- 400-500 g färsk eller djupfryst fiskfilé
Panering:
- 1 ägg
- 1 dl finsiktat ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Stekning:
- ca 3 msk smör eller margarin
Garnering:
- Citron
Dela ev färska fiskfiléer i bitar. Skär djupfryst fiskblock i skivor när det tinat något.
Vispa upp ett ägg på en tallrik. Blanda ströbröd, salt och vitpeppar på en annan tallrik. Vänd fiskfiléerna först i ägget, sedan i ströbrödet. Skaka av överflödig panering. Låt paneringen torka något innan fisken steks.
Låt fettet smälta och få litet färg i en stekpanna på medelstark värme. Lägg i fiskfiléerna och sänk värmen något. Stek färska filéer 2-3 minuter per sida och haltinadefiskskivor 3-4 minuter per sida. Fisken är färdig när ytan är vackert brun och fiskköttet är vitt och ogenomskinligt.
Lägg upp fisken på varmt serveringsfat. Garnera med citronskivor eller klyftor.
Receptet kommer från min hemkunskapspärm, en källa till många bra recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar